Супровід трудового процесу в компаніях із іноземними інвестиціями

Компанія потребує підтримки працівників та якісного виконання останніми їх зобов'язань.

Від цього залежить ефективність діяльності підприємства.

Для цього компанії необхідне юридичне супроводження трудового процесу, результатом якого є ефективне використання робочої сили, що дозволяє компанії успішно функціонувати на ринку.

Ми здійснюємо юридичну підтримку трудового процесуяка включає в себе:

  • оформлення працевлаштування робочої сили: складання трудових договорів, посадових інструкцій, наказів, штатних розкладів та інших документів, необхідних для організації робочого процесу
  • отримання дозволів на працевлаштування (у разі прийому на роботу іноземців)
  • консультування з усіх питань та вимог трудового законодавства
  • юридичний супровід оплати праці
  • переговори про умови праці та представництво в судах у трудових спорах

Результативність діяльності підприємства залежить від ефективності виконання працівниками їх обов'язків. Відносини роботодавця та працівника оформляються трудовим договором, який є умовою виникнення трудових відносин між працівником та роботодавцем та визначає індивідуальні умови, на які працівник працює у роботодавця.

Після здійснення Вами вибору кандидатури на певну посаду наше завдання скласти трудовий договір та провести переговори з працівником щодо погодження умов трудового договору.

Важливість цього документа у корпоративній практиці важко переоцінити. Саме трудовий договір насамперед вивчатиме суд при розгляді трудового спору, його вимагатиме інспектор державної інспекції праці, і на його основі будуватимуть відносини зі співробітниками Вашої компанії.

Найважливішим документом є правила внутрішнього трудового розпорядку за допомогою яких до кожного працівника, представника адміністрації доводяться їх права і обов'язки по відношенню один до одного. Це дуже важливий документ, який декларує, що визначає у загальному вигляді порядок трудових взаємин між адміністрацією та працівниками.

Ми підготуємо правила внутрішнього трудового розпорядку, які відповідають цілям Вашої компанії. Ми не рекомендуємо Вам використовувати шаблон ПВТР, вони можуть не відповідати структурі та організації роботи вашої компанії. Необхідність регламентації правий і обов'язків працівників зростає зі збільшенням їх чисельності у підприємства, ускладнення виробничих та інформаційних зв'язків, розширення кола їх обов'язків. Правила — постійно діючий локальний акт, тому їх зміст має бути стабільним, не зазнавати частих коригувань. А для цього вони спочатку мають бути ретельно розроблені.

Як для роботодавця, так і працівника важливим є організація виплати заробітної плати. Виплата заробітної плати у компанії має вирішувати завдання забезпечення високопродуктивної праці працівників. У зв'язку з цим необхідно проаналізувати стан оплати праці з тієї точки зору, наскільки вона стимулює продуктивність праці та забезпечує гідний спосіб життя працівників, а потім визначити напрями її вдосконалення. Оплату праці, її розмір та періодичність виплати важливо правильно юридично оформити, оскільки затримки з виплатою, невідповідності розміру заробітної плати вимогам встановленим законодавством, збільшує ризики притягнення до відповідальності, накладення штрафів на роботодавця.

Одним із головних пріоритетів у роботі успішного підприємства на ринку є організація охорони праці. Серйозне ставлення адміністрації підприємства до цієї проблеми може істотно знизити ризик нещасних випадків з виробництва, внаслідок яких працівник втрачає працездатність, саме підприємство зазнає збитків. Для ефективної діяльності підприємства необхідні цілеспрямоване визначення повноважень та системна організація охорони праці. Добре сплановані та реалізовані заходи у сфері охорони праці знижують ризик нещасних випадків та можливостей завдання шкоди здоров'ю, забезпечують усунення зупинок у виробничому процесі та пов'язаних з цим виробничих витрат.

Наші юристи готові надати допомогу в організації системи управління охороною праці на підприємстві, зокрема: розробити перспективний план заходів щодо покращення стану охорони праці на підприємстві, розробити або проекспертувати діючі в організації локальні акти з охорони праці, підготувати проекти наказів, журнали, форми актів та іншу документацію, надати допомогу у підготовці документації під час проведення атестації робочих місць, провести консультації з питань виконання функцій служби охорони праці, розслідування нещасних випадків з виробництва, використання коштів фонду охорони праці та інших.

На жаль, у процесі трудових взаємин між роботодавцем та працівником складно уникнути трудових спорів. Причини останніх бувають найрізноманітніші: працівники претендують на збільшення заробітної плати, надбавок, пільг, тривалості відпусток, покращення побутових умов на виробництві, розбіжності між працівником та роботодавцем щодо застосування законів та інших нормативних актів, що містять норми трудового права, та практики їх застосування, психологічний конфлікт начальника та підлеглого.

Специфіка та складність трудового законодавства та трудових спорів зокрема потребує участі юристів. Наші юристи/адвокати представлять Ваші інтереси під час вирішення трудових спорів.

ЗВОНІТЬ
На основі